Echipa feminina de Sah a CS Politehnica Iasi – Campioana Nationala

Desfasurata in perioada 18-27 noiembrie 2016, in statiunea Calimanesti, pe Valea Oltului, Superliga Nationala de Sah a adus la start cei mai buni jucatori de sah din tara dar si din strainatate.

CS Politehnica Iasi castiga pentru al doilea an consecutiv titlul de Campioana Nationala intrecand echipele CSM Bucuresti si Medicina Timisoara. In formula: Mkrtchian Lilit, Irina Bulmaga, Cristina Foisor, Alina L’ami, Diana Cusmuliuc, Miruna Lehaci echipa ieseana a reusit un meci decisiv exemplar in ultima runda invingand echipa de pe malul Begai cu scorul de 2,5 la 1,5 cu vitorie la masa 2, Irina Bulmaga si masa 4 Diana Cusmuliuc.

Este un rezultat notabil care dovedeste ca in Iasi sahul este unul dintre sporturile cu rezultate constante. Probabil cu un sprijin financiar mai eficient echipa noastra ar putea ataca si o medalie internationala la Liga Campionilor.

In sectiunea baietilor CS Politehnica Iasi a reusit un onorabil loc 6, dupa ce in acest an s-a despartit de 2 mari maestri fiind inlocuiti de sportivi ai clubului, din propria pepiniera.

Urmeaza, in weekend-ul 3-4 decembrie Finalele Campionatelor Nationale la Dezlegari, Rapid si Blitz, unde Iasul va fi reprezentat de Irina Bulmaga si Mihnea Costachi.

Comments are closed.