Campionatele Nationale de Juniori Tir – Oradea 2015

Campionatul National Juniori 1 si juniori 2, aer comprimat, Oradea

In perioada 14-17. 02.2015 la Oradea, pe poligonul din cadrul Universității din Oradea, s-au desfășurat Campionatele Naționale de tir sportiv pentru probele de aer comprimat, puşcă si pistol, juniori 2 si juniori 1. Sportivii ieșeni participanți au fost următorii:
pistol: Chisanovici Sebastian, Hurmuz Cătălin, antrenor Sacaleanu Ioan,
puşcă: Tinca Iulian, Iordache Dragomir, Ciortan Stefan, antrenor Axinte Mihai, si Ragosca Daniel, antrenor Apetroaie Rodica

Rezultate:

JUNIORI 1

Pusca
Loc 1, Echipa Poli Iași – Iordache Dragomir, Tinca Iulian, Ragosca Daniel
Loc 1, individual – Tinca Iulian,
Loc 2, individual – Iordache Dragomir
La echipe am reușit un debut bun, însă foarte strâns câștigând cu doar 0,2 puncte avans in clasamentul pe echipe, urmați pe locul doi de puternicul club Unirea Focșani.
Sportivul Iulian Tinca s-a evidențiat reușind sa-si stabilească încă din calificări un nou record personal. In etapa finala a reușit sa se impună in fata competitorilor, eliminându-i pe rând unul cate unul. Rezultatul acestuia este cu atât mai meritoriu cu cat in acest an s-a concentrat mai mult pe proba de puşcă culcat glonț.
Evoluția sportivului Iordache Dragomir a fost medie, ușor sub așteptări, având in vedere ca in urma cu doua săptămâni stabilise un nou record personal si național pentru juniori 2, categoria sa de vârsta.

Pistol:
Loc 11, Chisanovici Sebastian – la egalitate de puncte cu locul 9 si 10, la un pas de intrarea in finala, adică locul 8.
Loc 21, Hurmuz Cătălin

JUNIORI 2

Puşcă:
Loc 3, Echipa Poli Iași – Iordache Dragomir, Ragosca Daniel, Ciortan Stefan
Loc 2, individual – Iordache Dragomir
Rezultat modest ca si cifre in competiția pe echipe pentru toți componenții echipei, însă clasarea a fost acceptabila.
Iordache Dragomir chiar daca s-a clasat pe podium a avut o prestație neconvingătoare, iar lipsa de experiența își spune cuvântul, având un început promițător însă nesigur, cu o evoluție ulterioara cu multe greșeli, reușind apoi pe final o revenire la nivelul obișnuit.

Pistol:
Loc 5, Hurmuz Cătălin
Loc 6, Chisanovici Sebastian

Sportivii ieșeni au cucerit 5 medalii, 2 aur, doua argint si un bronz, reușind astfel sa treacă in cont un nou succes in bătălia cu celelalte cluburi din tara. Aceste rezultate, care vor fi cu siguranță îmbunătățite, indica faptul ca tirul ieșean are încă resurse, si un viitor promițător in anii ce vor veni.