Etapa a II-a de Campionat Naţional la tir sportiv

Etapa a II-a de Campionat Naţional
la tir sportiv Glont
25-27.04.2014

Dupa etapa I de Campionat National 10-12 apr. 2014 unde sportivii ieseni au obtinut rezultate promitatoare (Pusca – Axinte Mihai loc II seniori 60 f. culcat 50m glont, Rusu Ionut loc II juniori 60 f culcat 50m glont, iar la Pistol Sauca Alex locul II la pistol liber 50m) a urmat etapa a II-a de campionat national 25-27 aprilie 2014.
In timp ce concetatenii ieseni se pregateau si mai apoi sarbatoreau sarbatorile de paste in dealul Copoului, pe poligonul din George Cosbuc sportivii tragatori ieseni, alaturi de atrenorii lor, (Pistol Sacaleanu Ioan, Pusca seniori Apetroaie Rodica, juniori Axinte Mihai) se pregateau intens pentru etapa a doua de campionat national. Confirmarea rezultatelor obtinute anterior, dublate cu munca sportivilor si antrenorilor nu a intarziat sa apara.
Ieri, sambata, 26 aprilie sportivii ieseni au concurat pe poligonul bucurestean al Federatiei Romane de Tir sportiv, poligonul Iosif Sarbu la probe de glont, calibrul 5.6 mm unde au realizat urmatoarele rezultate.
Pistol: Alex Sauca s-a clasat pe locul I dupa finala la proba de pistol liber 50m glont, proba considerata ca fiind cea mai dificila din tirul sportiv. El a a fost urmat in clasament de un fost tragator iesean Sacaleanu Vlad, acum component al echipei C.S.A. Steaua.
Puscă: Cu toate ca a a intampinat o vreme foarte potrivnica, cu vant, rafale si lumina schimbatoare, prin stapanire de sine şi autocontrol, juniorul II Iordache Dragomir a reusit o evoluție foarte buna si a reusit sa doboare cu doua puncte recordul national la proba de 40 focuri culcat, 50 metri glont, obtinand 393 puncte din maxim 400 posibile (33 decari si 7 nouari, (decarul avand diametrul de 10,4 mm)).
La aceeasi proba, dar rezervata juniorilor mari (60 focuri culcat 50m glont), Rusu Ionut (fostul detinator al recodului national la proba jun II, anterior mentionata), a obținut un punctaj competitiv pe plan international 616,5 puncte si a obtinut astfel confirmarea participarii la competitia internationala rezervata juniorilor la SUHL(Germania) la sfarsitul lunii mai (25mai-2aprilie).
La proba rezervata seniorilor, 60 focuri culcat 50m glont, iesenii au fost reprezentati de 2 seniori, astfel Gheorghiu Bogdan a surcalasat toti adversarii in finala acestei probe, reusind astfel sa se claseze pe locul I, la diferenta de un punct de al doilea iesean, Axinte Mihai, ocupantul locului II la aceasta proba.

NOTA.

In fotografie apare Iordache Dragomir, câștigătorul si deținătorul recordului probei de 40 f, culcat 50m, cal. 5,6mm