Tir Sportiv, CS Politehnica Iasi numarul 1

S-au încheiat întrecerile Campionatelor Naționale de tir sportiv la probe cu glonț. Acestea s-au desfășurat la București in poligonul Iosif Sârbu al FRTS in perioada 22-27.09.2015.
Iașul a obținut 16 medalii si a doborat 3 recorduri naționale. Sportivii au castigat 9 medalii de aur, 5 medalii de argint si 2 medalii de bronz.
Lotul Iașului a fost si in acest an foarte puternic, dominând competiția in defavoarea echipelor din tara, (Steaua, Dinamo, CSU Oradea, etc).
Dintre toate reusitele s-au evidentiat rezultatele foarte valoroase al lui Iordache Dragomir la proba 60f glonț, 50 metri cu 622,4 puncte – nou record național juniori– si recordul național pe echipe la Seniori, Iordache, Rusu, Iovița. Iordache care se afla abia la vârsta junioratului II a condus echipa de seniori cu cel mai bun rezultat. De asemenea Iordache reușește să-și confirme rezultatul bun de la Europene, din luna Iulie 2015 la Maribor, SLO, când a câștigat proba si a stabilit un nou record național, european si mondial la proba sa favorita 60f. 50 m, glonț.
Cu medaliile obtinute am reusit cea mai buna clasare din ultimii 6 ani. Rezultatele care s-au ridicat la inaltimea asteptarilor, ofera atat o imagine de perspectiva cat si incredere in rezultate si mai bune atat pe plan national cat si international in viitor.
Lotul C.S. Politehnica Iași prezent la Campionatele Naționale a fost alcătuit din 9 sportivi si 3 antrenori. Sportivii cu rezultate deosebite la concurs și/sau clasări pe podium au fost:

PUŞCĂ:
· Juniori:
1. Iordache Dragomir, 17 ani, – elev, clasa a IX-a liceul „Emil Racoviță”, antrenor Axinte Mihai
2. Tinca Iulian 20 ani, student an II, Universitatea USAMV „Ion Ionescu de la Brad”, Iași, antrenor Axinte Mihai
3. Ragosca Daniel, 17 ani, elev clasa a IX-a, antrenor Apetroaie Rodica

· Seniori
1. Rusu Ionuț, 21 ani, student an I, Universitatea Al. I. Cuza, Iași, antrenor Axinte Mihai
2. Ioviță Adi 28 ani, tehnolog medicina dentară, antrenor Apetroaie Rodica
3. Axinte Mihai, 36 ani, antrenor de tir sportiv si lector universitar, Univ. Tehnica Gh. Asachi Iași, Facultatea de Știința si Ingineria Materialelor.
PISTOL:
1. Sauca Alexandru, 26 ani, angajat in cadrul Ministerului Apărării Naționale, antrenor Săcăleanu Ioan.