Tir sportiv – probe de glont

5 medalii la Cupa Romaniei
la tir sportiv glonţ,
ediţia 2014

În perioada 22-24 august 2014 pe poligonul „Iosif Sârbu” din capitală s-a desfăşurat Cupa Romaniei la tir sportiv pentru probele de glonţ, pusca si pistol.
Iaşul a fost reprezentat de 5 sportivi legitimaţi la C.S. Politehnica Iaşi, conduşi de antrenorii Sacaleanu Ioan la pistol, Apetroaie Rodica şi Axinte Mihai la puşcă. Aceştia au participat la probe de puşcă, calibrul 5,6 mm la distanţa de 50m.
Ei s-au luptat cu decarii de pe ţinta reuşind să adauge palmaresului nu mai puţin de 5 medalii (1 aur, 1 argint, 3 bronz).
Medalia de aur a fost cȃştigata de puscasul junior Iordache Dragomir, antrenat de Axinte Mihai la proba de 3×40 focuri acesta terminand cu un avantaj consistent de aproape 15 puncte in fata adversarului direct de pe locul secund.
Tot Iordache Dragomir a castigat si medalia de bronz la proba si doar nesansa l-a facut pe acesta sa piarda locul I datorita unei defectiuni a pustii in proba finala. In urma unui rateu (cartus neexplodat) acesta a fost penalizat cu un foc de 0 puncte cand se instalase la conducerea finalei şi avea deja un avantaj decisiv de 3 puncte in fata locului secund. De mentionat ca Dragomir desi la varsta de junior II a participat si s-a clasat la categoria juniorilor I, categorie mult mai dificila pentru el, in acest fel consolidand rezultatele meritorii de la Campionatul National unde a dominat ambele probe, tot la juniori I.
Singura medalie de argint a delegatiei a fost castigata de tragatorul antrenor Axinte Mihai, la proba 60 focuri culcat seniori, care a cedat ȋn finală doar in fata adversarului sau etern Vasile Marius (Steaua Bucuresti).
Adi Iovită s-a clasat pe locul III in aceeasi proba cu Axinte Mihai iar Atasiei Andrei a obținut un meritoriu loc IV. Asadar in primii patru seniori ai Romaniei s-au clasat trei ieseni, confirmand titlul de campioni nationali pe echipe castigat in urma cu doua saptamani la aceeasi proba.
Sauca Alexandru s-a clasat pe locul III dupa finala, la proba de pistol liber seniori, insa a reusit sa obtina un rezultat fabulos in calificari. Un rezultat de 552 puncte, ce ne da sperante mari pentru viitorul campionat mondial universitar la care va participa alaturi de echipa Romaniei in luna octombrie a cestui an.
In clasamentul pe cluburi, la probele de pusca CS POLITEHNICA Iasi a obtinut 25 de punte şi s-a clasat cu pe un meritoriu loc III.

Cateva poze cu componentii echipei CS Poli Iasi care s-au remarcat prin rezultate.

Iordache Dragomir
Axinte Mihai
Alex Sauca