Tir sportiv

13 medalii la campionatul naţional
de tir sportiv glonţ,
juniori I şi seniori
ediţia 2014

În perioada 05-10 august 2014 pe poligonul „Iosif Sârbu” din capitală s-au desfăşurat întrecerile Campionatului Naţional de tir sportiv pentru probele de glonţ, pentru juniori si seniori pusca si pistol.
Iaşul a fost reprezentat de 10 sportivi legitimaţi la C.S. Politehnica Iaşi, conduşi de antrenorii Sacaleanu Ioan la pistol, Apetroaie Rodica şi Axinte Mihai la puşcă. Aceştia au participat la probe de puşcă, calibrul 5,6 mm la distanţa de 50m.
Ei s-au luptat cu decarii de pe ţinta reuşind să adauge palmaresului nu mai puţin de 13 medalii (6 aur, 5 argint, 2 bronz).
La JUNIORI I, marele absent al lotului C.S. Politehnica Iasi a fost Rusu Ionut (campion national in 2013 si recordman national), al cărui prezenta a fost incerta pana cu o saptamana inainte de Campionatele Nationale. In lipsa lui lotul a fost alcătuit din tragătorii Iordache Dragomir, Tinca Iulian, Răgoşcă Daniel, cel urma din fiind prezent doar pentru proba de culcat. La pistol Chisanovici Sebastian şi Hurmuz Cătălin.

PISTOL – JUNIORI I
Loc 6 – Chisanovici Sebastian – proba 60 f pistol liber

PUSCA – JUNIORI I (6 medalii: 4 aur, 1 argint, 1 bronz)
Loc I – Iordache Dragomir –proba 60 f culcat
Loc II – Echipa (Iordache D., Tinca I., Ragosca D.) – proba 60 f. culcat
Loc I – Iordache Dragomir –proba 3×40 f
Loc I – Iordache Dragomir –proba 40 f genunchi
Loc I – Tinca Iulian – proba 40 f picioare
Loc III – Iordache Dragomir –proba 40 f picioare
La pistol Alex Sauca si-a confirmat inca o data valoarea mentinadu-şi titlul de campion national caştigat in ediția de anul trecut. Acesta s-a clast primul atat după calificări cȃt şi după finala probei, fiind netulburat de schimbarile de clasament după fiecare foc de pe locurile secunde.
PISTOL SENIORI (1 medalie aur)
Loc I Saucă Alexandru – proba pistol liber

La SENIORI pusca C.S. Politehnica Iasi a prezentat două echipe la proba de puşcă culcat. Prima echipa a fost alcătuită din tragătorii: Axinte Mihai, Gheorghiu Bogdan, Ioviță Adi. Cea de-a doua echipă cu seniorul Atasiei Andrei fiind completa cu doi dintre proaspetii campioni nationali de la juniori Iordache D. si Tinca I.
PUŞCĂ SENIORI (6 medalii: 1 aur, 4 argint, 1 bronz)
Loc I Echipa (Gheorghiu B., Axinte M., Ioviță A.) proba 60 f culcat
Loc II Axinte Mihai – proba 60 f culcat
Loc II Ioviță Adi – proba 40 f picioare
Loc III Axinte Mihai – proba 40 f genunchi
Loc II Echipa (Gheorghiu B., Axinte M., Ioviță A.) proba 40 f genunchi
Loc II Echipa (Gheorghiu B., Axinte M., Ioviță A.) proba 40 f picioare

Urmatoarele competiții naționale vor fi Campionatele nationale de glont 4-6 sept si 11-13 sept juniori II respectiv juniori III care se vor desfasura tot la Bucuresti pe acelaşi poligon.

Cateva poze cu componentii echipei CS Poli Iasi care s-au remarcat prin rezultate.

Iordache Dragomir Axinte Mihai Alex Sauca