Până la data la care am participat la Spartachiada de tenis de masă din anul 1964 de la București, știu că în Iași erau foarte mulți tineri și adulți care se întâlneau și jucau de plăcere tenis de masă. De exemplu: Husărăscu Dan, Constantinescu D, Sandu Roman, Adrian Pantâru, Costel Gheorghiu, Puiu Ioil, Mișu Banta. La Spartachiada din 1964 au participat:
FEMININ
• Maria Stocloza
• Rodica Creangă
• Nicoletta Spiridon
MASCULIN
• Mihai Șumulea
• Simionescu Gabriel
• Cojocaru Cătălin
Din septembrie 1964, inginerul Simionescu G. și profesorul Cojocaru C. au înființat câte 2 grupe de copii care au dorit să învețe tenis de masă și astfel a aparut tenisul de masă ca sport organizat în orașul nostru. Au mers prin câteva școli și au luat fete și băieți de cl. I – IV și au început în mica săliță – avea o singură masă – de la clubul Voința. Cred că la acel timp acești doi inimoși oameni au făcut acest lucru fără a primi salariu, voluntar, din pasiune, în timpul liber. După 1 an ne-am mutat la Casa Tineretului – în spațiul rezervat garderobei și unde intrau 4 mese, dar ca suprafață de joc având ciment-mozaic. Am jucat în acele condiții pentru ca am dorit foarte mult să practicăm acest sport și să participăm la competiții. Până la urma am reușit: am participat la concursuri naționale la toate categoriile de vârstă care erau la vremea respectivă, copiii la 10-12 ani, 13-15 ani; juniori 15-18 ani și seniori.
Am jucat la început la C.T.S. Iași, C.F.R. Iași și apoi la C.S.M. Iași la masculin și feminin. În perioada 1964 – 1972 au fost legitimați următorii sportivi: Cornel Macovei, Apostu Dan, Domnaru Vasile, Andrieș Doru, Păscăreanu Mariana, Miron Alina, Văcaru Mihaela, Spiridon Nicoletta, Ștefănică Dan etc.
La concursuri individuale am câștigat la simplu multe medalii de aur, argint sau bronz, la probele de dublu feminin/masculin/mixt la fel, dar nu prea am avut rezultate de locurile I – III la echipe. Sportivii Cornel Macovei și Nicoletta Spiridon au făcut parte din loturile naționale de cadeți și juniori în permanență. În 1966 am participat la Campionatele Europene de juniori și cadeți din Ungaria, la Szombathely, unde Spiridon N. a venit pe locul VI la cadeți (13-15 ani), iar Cornel Macovei a intrat și el în primii 16. În 1970 la Campionatele Europene de la Teesside din Anglia, Spiridon N. a obținut medalia de bronz la echipe junioare, alături de Lidia Ilie (Spartac București).
Am început să avem și echipă de băieți în divizia A: Șumulea Mihai, Macovei Cornel, Apostu Dan, Domnaru Vasile, Andrieș Doru.
Probabil că daca nu era inginerul Simionescu Gabriel și o conducere a C.S.M. care să-l ajute și cu care să poată colabora, nu ar fi existat la Iași tenis de masă.
Din 1972, Clubul Sportiv Municipal a mai angajat 1 antrenor și am început din nou selecție în școli să formăm echipe de copii (băieți și fete) care să ducă mai departe gloria tenisului de masă ieșean. Și așa s-a format un nucleu de copii ce au încercat să participe și să cucerească noi medalii pentru Iași. Printre ei se numără sportivi ca: Păduraru Lucian, Anichiforesei Liviu, Hermeniuc Laurențiu, Vasilache Sebastian, Penelea Costel, Filip Ioan, frații Anițoaie Daniel și Cornel, Verebceanu-Gaftea Mariana, Palamiuc Adriana, Vintilă Mariana, Humulescu Irina, Harbuz Irina, Cărare Iuliana, Dracea Mioara, Peride Carmen, Rîlea Mariana, Mîndrescu Marius, Isac Daniela, Ciubotaru Carmen, surorile Sasu Valerica și Gabriela, surorile Sandu Lacrămioara și Cătălina și alții.
Acești copii au muncit suplimentar, s-au antrenat zilnic și în final au reușit rezultate bune și foarte bune la simplu, la echipe, au fost în loturile naționale de cadeți sau juniori și au făcut cinste clubului și orașului. Dintre ei, unii sunt sportivi și în prezent, când nu mai sunt așa tineri, au servici și familie și tot mai participă în competiții.
Mariana Verebceanu-Gaftea și Mariana Vintilă au obținut în 2013, la Campionatul European rezervat veteranilor (Bremen, Germania) medalia de aur la proba de dublu, Mariana Gaftea obținând și o medalie de bronz la simplu.
Foști sportivi de performanță din anii 1972-1980 joacă și la ora actuală, când au 40-50 de ani în diferite concursuri de amatori, divizia A sau B, iar alții au început să predea tainele acestui frumos sport.
Incepand din anul 2013, echipa feminina de superliga si sectia de tenis de masa a fost absorbita de C.S. Politehnica de la Asociatia Tehnopres.