Prezentarea sectiei de badminton

S-a început la Liceul Naţional, în anul 1984, fiind primul liceu din Iaşi la care a început să se practice badmintonul. În anul următor s-a organizat prima ediţie a Cupei Pionierului la badminton, la Tîrgu Mureş. Primele rezultate notabile ale badmintonului ieşean au apărut în anul 1987, când Radu Botezatu, elev al Liceului Naţional a câştigat titlul de campion naţional la categoria simplu băieţi, la Oneşti. În anul următor, la Tîrgu Mureş, Alina Pieptu cîştigă titlul la simplu fete, iar Sorin Coşarcă la categoria simplu băieţi, ocupând, totodată şi locul I la echipe. Adevăratele performanţe au început în 1990, când s-a înfiinţat Federaţia Română de Badminton şi au început Campionatele Naţionale de juniori şi seniori.

Dintre performerii care s-au afirmat la campionatele naţionale, obţinând titluri de campioni naţionali, juniori şi seniori, şi apoi, în loturile naţionale la campionatele balcanice şi europene, amintim doar pe următorii jucători cunoscuţi: Alina Pieptu, Mariana Nica, Sabina Robu (prima campioană la junioare mari), Eliza Condrea – la fete, iar la băieţi – Radu Botezatu, Sorin Coşarcă, Adrian Gheorghică şi alţii. Aceste rezultate au fost obţinute atât prin munca susţinută a domnului profesor Nicolae Oloieriu, care ne-a iniţiat şi ne-a perfecţionat la liceu şi la lotul naţional de juniori în calitate de antrenor, cât şi a directorilor din acea perioadă, în special doamna directoare Rodica Luca, care a ştiut să ne încurajeze şi să sprijine efectiv practicarea acestui sport nou în Iaşi. Odată cu retragerea domnului profesor Oloieriu din sportul de performanţă, această activitate de antrenorat a fost preluată ]n anul 2001 de către Sorin Coşarcă, continuând activitatea cu Eliza Condrea. Ea s-a menţinut în continuare pe linia performanţei, obţinând în decursul anilor 3 titluri de campioană naţională, 2 titluri de vice-campioană naţională, 2 locuri II la balcaniadă, participând, de asemenea, la Campionatele europene din Danemarca în anul 2003.

În ultimii ani, secţia de badminton a continuat seria performanţelor prin multiplele titluri naţionale câştigate de către actualii sportivi, Magda Lozniceriu şi Dragoş Constantin, alături de rezultatele notabile ale celorlalţi sportivi.
Principala mea preocupare, în calitate de antrenor al secţiei de badminton din cadrul C.S. Politehnica Iaşi este promovarea juniorilor şi obţinerea unor performanţe la nivelul celor amintite mai sus.

Antrenor,
Sorin Coşarcă